Geschiedenis van USC

2018-2019

We zijn net van start gegaan met het nieuwe seizoen. USC Sparkle gaat dit jaar in de junioren proberen uit te komen. Hiervoor kunnen ze nog een aantal meiden in de leeftijd 11 t/m 16 jaar gebruiken. Dus heb jij al cheerleader willen worden? Meld je dan aan.
USC Royalty heeft de trainingen aangepast voor aankomend seizoen. De voorbereidingen zijn gestart. USC Royalty is nog op zoek naar meiden die zich richten op tumbling en/of kunnen tillen.  Lijkt het jou leuk om bij ons cheerleader te worden? Meld je dan snel aan!

2017-2018

2017/2018 stond in het teken van de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Coach Sanne werd hoofdcoach van het Olympische team. Coach Yke werd één van de atleten in het team. Samen met USC atleten Romy, Jill, Loes, Britt, Sarice, Anouk, Sanne N. en Carmen en een aantal atleten van FCS straalden ze op onder andere Medall Plaza en de sluitingsceremonie. Hier stonden ze naast cheerteams uit USA, Canada, Korea, Duitsland, Rusland en Zwitserland. USC had in 2018 ook een aantal tegenslagen. Veel blessures en ongelukjes zorgden voor een zwaar jaar. Uiteindelijk kwamen ze met een veilige routine op een lager niveau dan USC gewend is op het EK. Hierdoor hebben ze voor het eerst geen top 3 gehaald in Helsinki.
Het peewee/junioren team kwam weer sterk terug dit seizoen. Op de voorronde van het NK pakten ze weer de hoogste punten en vooral de aandacht van het publiek.
Vanaf 2017 is USC overgegaan naar een nieuw logo en kregen de verschillende teams in de familie een passende naam: USC Royalty (senioren team) en USC Sparkle (peewee/junioren team). USC Royalty kreeg daarbij een super flitsend en gaaf nieuw uniform. Kijk op onze instragram voor de nieuw look!

2016-2017

In het seizoen van 16/17 heeft USC de familie uitgebreid. Sinds dit seizoen hebben we een combinatie team van peewee en junioren gemaakt. Zij deden voor het eerst mee op wedstrijdniveau in de vrije categorie. Met een groot succes want zij kregen meteen de hoogste punten in hun categorie.
Het senioren team werd wederom uitgebreid en had een top jaar van 2016 te evenaren. Als Europees Kampioen kwam USC weer keihard terug op het EK in Praag. Met een goede routine stonden ze tussen een ongelooflijk sterke top 3 en gingen ze naar huis met een mooie zilveren plak. Naast het ECU Ek, deed USC dit jaar ook voor het eerst mee aan het ECC, open EK in Bottrop, Duitsland. Het niveau was daar zeer hoog, maar ze kregen het voor mekaar een 6e plek te pakken. Als beste vanuit Nederland wonnen ze ook een BID voor Worlds 2018.

2015-2016

Het USC seizoen 2015-2016 begon met knal. Veel atleten namen deel aan de tryouts van ons cheerleading team. Zes cheerleaders zijn opgenomen in de USC familie. Niet alleen de familie van USC groeit, maar ook het niveau gaat met sprongen vooruit. Dit kwam voornamelijk door de accommodatie die beschikbaar was en de deelname aan trainingskampen.  2015-2016 was een zeer leerzaam jaar voor Ultimate Stunt Cheersquad en bracht het team naar het Wereld Kampioenschap en het Europees Kampioenschap waar zij Europees Kampioen Cheerleading 2016 werden met een fantastische routine.

2014-2015

In 2014-2015 zit USC op wereldniveau. Met een groot team van 19 atleten neemt USC voor het eerst deel aan het Wereld Kampioenschap All Star Cheerleading in Amerika. Niet alleen het WK stond op het programma, maar na hard werken en enkele tegenslagen weet het team met de beste selectie de titel Nederlands Kampioen vast te houden. Eind juni wordt de titel Europees Kampioen niet vastgehouden door Ultimate Stunt Cheersquad. USC wordt derde op het moeilijkste EK tot nu toe.

2013-2014

Dit seizoen is het mooiste seizoen tot nu toe. USC werd een echte familie die een gezamenlijk doel had. Individueel werden ze heel sterk en door de hechte familieband brengt dit tot een sterk team. Met veel hard werken werd Ultimate Stunt Cheersquad Nederlands Kampioen waarmee ze zich plaatsen voor het Wereld Kampioenschap 2015. Het seizoen eindigt fantastisch met een sterke deelname aan het Europees Kampioenschap Cheerleading wordt USC eerste in hun categorie. Voor het eerst hebben ze de titel Europees Kampioen op hun naam staan.

2012-2013

In het seizoen 2012-2013 hebben de oprichters/coaches van Ultimate Stunt Cheersquad de smaak te pakken. Ze hebben twee hoge doelen gesteld: plaatsen voor het Europees Kampioenschap en Nederlands Kampioen worden. Er worden tryouts gepland en de groep wordt steeds groter. De coaches leren veel bij op het gebied van cheerleaden. Helaas is de kennis nog niet voldoende aanwezig. Wel weten ze het team te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Het team staat in korte tijd op het Europese platform. Ze behalen hier een vierde plek, maar halen zo voldoende kennis op om mee te nemen naar het nieuwe seizoen.

2012

Ultimate Stunt Cheersquad begint in maart 2012 als oprichters Yke en Sanne Roelofs hun eerste training starten ze met 8 atleten in Hellendoorn. Ondanks het begin klein is, is hun doel groot. In 3 maanden tijd wisten ze het beste van Nederland te worden. De kennis op het gebied van cheerleaden was nog niet voldoende aanwezig bij de oprichters/coaches en zij leiden met hun kennis op turn en acrobatisch vlak de groep. Toch weten ze een podiumplek te behalen op het Nederlands Kampioenschap. Een mooi begin van Ultimate Stunt Cheersquad.