Geschiedenis van USC

2015-2016

Het USC seizoen 2015-2016 begon met knal. Veel atleten namen deel aan de tryouts van ons cheerleading team. Zes cheerleaders zijn opgenomen in de USC familie. Niet alleen de familie van USC groeit, maar ook het niveau gaat met sprongen vooruit. Dit kwam voornamelijk door de accommodatie die beschikbaar was en de deelname aan trainingskampen.  2015-2016 was een zeer leerzaam jaar voor Ultimate Stunt Cheersquad en bracht het team naar het Wereld Kampioenschap en het Europees Kampioenschap waar zij Europees Kampioen Cheerleading 2016 werden met een fantastische routine.

2014-2015

In 2014-2015 zit USC op wereldniveau. Met een groot team van 19 atleten neemt USC voor het eerst deel aan het Wereld Kampioenschap All Star Cheerleading in Amerika. Niet alleen het WK stond op het programma, maar na hard werken en enkele tegenslagen weet het team met de beste selectie de titel Nederlands Kampioen vast te houden. Eind juni wordt de titel Europees Kampioen niet vastgehouden door Ultimate Stunt Cheersquad. USC wordt derde op het moeilijkste EK tot nu toe.

2013-2014

Dit seizoen is het mooiste seizoen tot nu toe. USC werd een echte familie die een gezamenlijk doel had. Individueel werden ze heel sterk en door de hechte familieband brengt dit tot een sterk team. Met veel hard werken werd Ultimate Stunt Cheersquad Nederlands Kampioen waarmee ze zich plaatsen voor het Wereld Kampioenschap 2015. Het seizoen eindigt fantastisch met een sterke deelname aan het Europees Kampioenschap Cheerleading wordt USC eerste in hun categorie. Voor het eerst hebben ze de titel Europees Kampioen op hun naam staan.

2012-2013

In het seizoen 2012-2013 hebben de oprichters/coaches van Ultimate Stunt Cheersquad de smaak te pakken. Ze hebben twee hoge doelen gesteld: plaatsen voor het Europees Kampioenschap en Nederlands Kampioen worden. Er worden tryouts gepland en de groep wordt steeds groter. De coaches leren veel bij op het gebied van cheerleaden. Helaas is de kennis nog niet voldoende aanwezig. Wel weten ze het team te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Het team staat in korte tijd op het Europese platform. Ze behalen hier een vierde plek, maar halen zo voldoende kennis op om mee te nemen naar het nieuwe seizoen.

2012

Ultimate Stunt Cheersquad begint in maart 2012 als oprichters Yke en Sanne Roelofs hun eerste training starten ze met 8 atleten in Hellendoorn. Ondanks het begin klein is, is hun doel groot. In 3 maanden tijd wisten ze het beste van Nederland te worden. De kennis op het gebied van cheerleaden was nog niet voldoende aanwezig bij de oprichters/coaches en zij leiden met hun kennis op turn en acrobatisch vlak de groep. Toch weten ze een podiumplek te behalen op het Nederlands Kampioenschap. Een mooi begin van Ultimate Stunt Cheersquad.